Program

2010

Q-day 2010 pågår under sex laddade timmar, mellan 15 och 21, den 10 november. Liksom tidigare år kommer endast delar av programmet att offentliggöras i förväg. Resten är förbehållet dig som finns på plats i universitetets aula, där det händer – då det händer. Med Q-day vänder vi oss till dig som har nyfikenheten i behåll – försäkra dig redan nu om en plats!

På den här sidan kommer vi efterhand att presentera programmets ramar och hålltider samt några programpunkter, medverkande och händelser. Vi vågar redan nu lova dig en spännande eftermiddag och kväll.

Programmet är till största delen hemligt, men här följer några av godbitarna:

  • Det blir skivsläpp med Christian Kjellvander, som ger smakprov från sitt fjärde soloalbum, som släpps just den 10 november.
  • Doftkonstnären Sissel Tolaas, som utvecklat det nya språket Nasalo, har ett bibliotek med 6763 dofter och genom luktuppdrag åt bland andra IKEA, Volvo och parfymindustrin har stort inflytande på vår vardag.
  • Den världskände trendanalytikern Richard Watson, mannen bakom The trend and technology timeline – ”tunnelbanekartan” som sätter trenderna i ett större sammanhang.
  • Augustnominerade författaren Fredrik Sjöberg som skrivit succétrilogin Flugfällan, Flyktkonsten och Russinkungen.

…och så blir det ljusinstallationer på universitetsplatsen, stresstest i ett mobilt 3D-lab och så världens största labyrintspel, som kräver 425 exakta rörelser från start till mål och som ingen ännu klarat av att fullfölja.